Križevci

Srednja škola „Ivan Seljanec“

Srednja škola „Ivan Seljanec“ koja slijedi tradiciju strukovnog školstva Križevaca, osnovana je 23.12.1991. s nazivom Industrijsko-obrtnička škola, a današnje ime po poznatom križevačkom profesoru tjelesnog odgoja nosi od 1995. Od svega nekoliko zanimanja u svojim počecima, škola danas obrazuje oko 500 učenika u 7 obrazovnih sektora i 25 zanimanja.

U srednjoj školi „Ivan  Seljanec „ u okviru  JMO-a  trenutno obrazujemo  slijedeća zanimanja: kuhar, konobar, krojač, zidar, automehaničar, strojobravar, mesar i stolar. Uz  obrtnička  zanimanja u  školi se učenici mogu  obrazovati i  za četverogodišnja strukovna zanimanja : komercijalist, hotelijersko turistički tehničar, tehničar cestovnog prometa i računalni  tehničar za strojarstvo.

Učenici škole ističu se često na natjecanjima, pa je tako škola imala i državne prvake u području građevinarstva i tekstila. Škola je u javnosti poznata i po svojem doprinosu zajednici, od volontiranja, do humanitarnih akcija u školi i izvan nje, a posebno su se isticali učenici građevinskih zanimanja koji su u okviru svojih završnih radova sagradili i kuću za osobe kojima je bila potrebna (uz podršku Grada, križevačkih poduzeća i obrtnika).

Poveznice:

Web stranica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci:  http://ss-iseljanec-kc.skole.hr/

Facebook stranica  Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci: https://www.facebook.com/Seljanec/

Instagram stranica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci: https://www.instagram.com/srednja_skola_ivan_seljanec_kz/

Zanimanja
145

učenika

7

razreda

10

zanimanja