Đurđevac

Strukovna škola Đurđevac

Moderno srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu počelo je 1964. godine osnivanjem Gimnazije. Zbog pada interesa za gimnazijski program i potrebe gospodarstva 1971. godine uvodi se obrazovanje za obrtnička zanimanja u strojarstvu, obradi drva i elektrotehnici. To su bila trogodišnja zanimanja automehaničara, stolara i elektroničara. Uvođenjem reforme 1977. godine završava posljednji razred Gimnazije i imamo opću srednju školu sa dva razreda pripremnog stupnja i završni stupanj. 

Sredinom 80-tih godina poćinje i uvođenje novih programa-frizeri. 1993. godine Odlukom Skupštine općine Đurđevac dolazi do osnivanja Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Strukovna škola Đurđevac tada ima 40 zaposlenika i preuzima imovinu na upravljanje.

Uvidjevši da razvoj društva i tehnologije traži prilagođavanje, okrećemo se potrebama gospodarstva, te željama učenika i roditelja.

Uvode se nova zanimanja, mijenja se struktura upisa, tako da danas preko 40% učenika školujemo za programe tehničara u četverogodišnjim zanimanjima.

Danas imamo 31 odjel sa 772 učenika u sljedećim zanimanjima: tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, ekonomist, strojobravar, automehatroničar, instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, autoelektričar, elektroničar mehaničar, stolar, kuhar, konobar, vozač motornog vozila, frizer, kozmetičar i pomoćni kuhar i slastičar.

Usporedo sa porastom broja učenika zapošljavamo nove djelatnike, tako da Strukovna škola Đurđevac danas zapošljava 75 ljudi.

Postižemo značajne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. 

Sve ovo dokazuje izniman napor nastavnika te ostalih zaposlenika u cilju poboljšanja kvalitete odgoja i obrazovanja

Zanimanja
178

učenika

9

razreda

15

zanimanja