Promocija strukovnih zanimanja

O projektu

Potaknuti aktualnim problemom nedostatka stručne radne snage na tržištu rada i sve većih potreba poslodavaca, Koprivničko-križevačka županija, HGK – Županijska komora Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s gradovima Đurđevcom, Koprivnicom i Križevcima pokrenuli su projekt promocije strukovnih zanimanja s naglaskom na zanimanja koja su deficitarna na području Koprivničko-križevačke županije.

Promocijom strukovnih zanimanja želimo potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji na upis strukovnih zanimanja. Provedbom medijske kampanje, organizacijom otvorenih vrata obrtničkih škola, pokretanjem ovog web portala sa svim potrebnim informacijama vezanim uz upis u strukovne škole i organizacijom savjetovanja za roditelje i učenike u svim osnovnim školama u Županiji cilj nam je pružiti informaciju roditeljima i učenicima koja su to zanimanja, koje su potrebe poslodavaca, gdje obavljati stručnu praksu, koje su mogućnosti budućeg razvoja u smislu rada kod poslodavca ili pokretanja vlastitog obrta/tvrtke.

Cilj nam je rušiti predrasude da su strukovna zanimanja manje vrijedna te poticati svijest da biti majstor jednako vrijedno i društveno-prihvaćeno kao i neko drugo srednjoškolsko ili gimnazijsko obrazovanje.

Nadamo se kako će ovaj projekt promocije strukovnih zanimanja biti uspješan te kako ćemo u konačnici pomoći djeci pri odabiru zanimanja s kojima će se po završetku svog obrazovanja lakše zaposliti u Koprivničko-križevačkoj županiji.