Strukovna škola u Đurđevcu te Srednja škola 'Ivan Seljanec' u Križevcima bogatije za nova zanimanja, Županija u suradnji s ravnateljima strukovnih škola kreira plan upisa

U prostorima Županijske uprave održan je sastanaka na temu kreiranja plana upisa u srednje škole i uvođenja novih zanimanja prema potrebama podravsko-prigorskog gospodarstva. 

Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisustvovali su mu ravnatelji strukovnih škola na području županije te predstavnici Županijske Obrtničke komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica.

Kao što je uvodno naglasio zamjenik Ljubić, na inicijativu Županije i u suradnji s partnerima – školama, institucijama, jedinicama lokalne samouprave, održani su brojni sastanci i promotivne aktivnosti posljednje dvije godine, a sve kako bi se mlade potaknulo na upis strukovnih zanimanja te kako bi se kreirao plan upisa u srednje škole prema potrebama županijskog gospodarstva. Svrha toga je učenicima omogućiti da se školuju za zanimanja koja imaju budućnost na tržištu rada, a gospodarstvenicima potrebnu i kvalificiranu radnu snagu.

Osim prezentacija strukovnih zanimanja, pokrenut je i jedinstven projekt – portal promocije strukovnih zanimanja koji je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, gdje se mogu na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije o zanimanjima, školama, praktičnoj nastavi i stipendijama, s naglaskom na deficitarna zanimanja.

Na sastanku je bilo riječi i o uvođenju novih zanimanja, i to zanimanja pediker u Strukovnu školu Đurđevac te zanimanja keramičar i armirač u Srednju školu „Ivan Seljanec“ Križevci. Zamjenik Ljubić zatim je okupljenima zahvalio na suradnji i interesu, a dogovoreni su i novi sastanci.

 

Objavljeno: 02.04.2019.