STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC Troje španjolskih nastavnika iz partnerske škole IES Las Galletas s Kanarskih otoka posjetilo školu, učenici frizerske i kozmetičke struke bogatiji za nova iskustva

U razdoblju od 5. do 8. studenog 2019. godine, Strukovna škola Đurđevac ugostila je troje španjolskih nastavnika iz partnerske škole IES Las Galletas s Kanarskih otoka.

Posjet je organiziran kao job shadowing iz područja računalstva te kozmetičke i frizerske struke, kroz koji su gostujući nastavnici imali prilike promatrati način rada i provođenja nastave u Strukovnoj školi Đurđevac, primjere dobre prakse te suradnju s poslodavcima i ostalim obrazovnim institucijama u provedbi praktične nastave i razvoja inovacija.

Nastavnik računalstva Andrés Alfonso Crespo Rosal posjetio je nastavu iz područja računalstva (programiranje, algoritmi, računalne mreže) i elektrotehnike (mikroupravljači), a organiziran je i posjet Veleučilištu u Bjelovaru, tijekom kojeg su postavljeni temelji za buduću suradnju u projektima mobilnosti koji uključuju razmjenu učenik i studenata.
Nastavnice frizerske i kozmetičke struke, Shaila Benavente Rodriguez i Ignacia Jorge Amaral, sudjelovale su u organizaciji i praćenju praktične nastave u školi te su posjetile kozmetički salon Eliksir, pedikerski salon Target i frizerske salone Hair stil i Mulier u Koprivnici, kao i kozmetičke salone Karla, Aspazija i Coner te frizerske salone Figaro i Ema u Bjelovaru. Na osnovu izravnog uvida u način praktičnog osposobljavanja učenika Strukovne škole Đurđevac u frizerskim , kozmetičkim i pedikerskim obrtima, dogovoreni su planovi za provedbu stručne prakse španjolskih učenika u navedenim salonima kroz buduće projekte mobilnosti.

U sklopu mobilnosti organiziran je i posjet Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije te Obrtničkom učilištu Pouka u Koprivnici. Gostima iz Španjolske prezentiran je način provedbe praktičnog osposobljavanja učenika i odraslih polaznika kroz polaganje majstorskih ispita i programe cjeloživotnog obrazovanja.

U petak, 8 studenog 2019., španjolski nastavnici sudjelovali su i na 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima gdje su, zajedno s nastavnicima i učenicima Strukovne škole Đurđevac, kroz ponudu uslužnih aktivnosti zainteresiranoj javnosti prezentirali obrazovne programe Strukovne škole Đurđevac.
Koordinatori mobilnosti inozemnih nastavnika bili su Branko Pleadin, Anica Čorba i Željka Grobenski Senjan.

Objavljeno: 14.11.2019.