STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC Sekcija za svemirsku tehnologiju zadivila prezentacijom modela ionskog motora na Jadranskoj svemirskoj konferenciji u Zagrebu

U Zagrebu je, na Institutu Ruđer Bošković, 4. listopada 2019. održana Jadranska svemirska konferencija 'Regionalna suradnja u svemirskoj tehnologiji' , prvi regionalni skup posvećen suradnji u svemirskim znanostima i tehnologijama. Konferencija je okupila vrhunske svjetske stručnjake u istraživanju svemira, aeronautike i svemirskih tehnologija.

U radu konferencije sudjelovala je i Sekcija za svemirsku tehnologiju Strukovne škole Đurđevac.
Voditelj sekcije nastavnik Željko Brček i učenici Karlo Jakupec, Martin Krapec Ferenčak, Karlo Pintar i Marko Grabić prezentirali su rad sekcije u školskoj godini 2019/2020 i planove/projekte za školsku godinu 2019/2020.

Pažnju sudionika konferencije i prisutnih predstavnika medija posebno je privukla prezentacija modela ionskog motora jer je jedna od glavnih tema konferencije bila istraživanja i projekti ionske propulzije i njezino korištenje u pogonu satelita.

-Kontakti i dogovori koje smo vodili za vrijeme konferencije omogućiti će uspostavu suradnje sa tvrtkama i organizacijama u Hrvatskoj i široj regiji (Crna Gora, Srbija, Austrija i dr..) i još veću vidljivost rada Strukovne škole Đurđevac i Sekcije za svemirsku tehnologiju Đurđevac - poručio je nastavnik Brček. 

Spomenimo i to da Sekciju polaze 24 učenika. Točnije, tehničari za računalstvo, tehničar iza mehatroniku, CNC operateri i jedan ekonomist.

Objavljeno: 07.10.2019.