JESENSKI ROK UPISA U strukovnim školama podravsko-prigorskog kraja ima još mjesta, evo za koja zanimanja, još se stignete upisati!

Sukladno Odluci o upisima u srednju školu za 2019./2020. godinu, objavljen je okvirni broj slobodnih mjesta i nakon jesenskog roka. Prema podacima, situacija se nije bitno promijenila prilikom upisa u strukovne škole u Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Obrtničkoj školi Koprivnica ostalo je 19 slobodnih mjesta. U Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima ostalo je čak 35 slobodnih mjesta. Osim toga, u Srednjoj školi ''Ivan Seljanec '' u Križevcima ostalo je 14 slobodnih mjesta. U Srenjoj školi Koprivnica samo dva slobodna mjesta, a u Strukovnoj školi Đurđevac ostalo je 14 slobodnih mjesta.

Detaljnije koja zanimanja su ostala nepopunjena i koliko se još učenika može prijaviti za upis, pogledajte OVDJE. 

Zaintereserani učenici još imaju prilike izabrati svoje idealno strukovno zanimanje za ona zanimanja koja su ostala nepopunjena i to do 20. rujna. Više o upisima, pogledajte OVJDE.

Podsjetimo, nakon ljetnog upisnog roka, dožupan Ratimir Ljubić osvrnuo se na upise u strukovne škole i najavio da će se pojačati kampanja i bit će malo drugačija.

- Više ćemo uključiti gospodarske subjekte, odnosno one koji trebaju radnike. Organizirat ćemo posjet učenika takvim firmama, ali i njihov dolazak u škole da djeca dobiju što bolju i kvalitetniju sliku. Razgovarali smo s nekoliko firmi s područja naše županije koje su spremne za deficitarna zanimanja, učenicima osmih razreda ponuditi takozvane predstipendije koje bi dobivali tijekom osmog razreda. Uvjet je da upišu to zanimanje i kasnije sklope ugovor o stipendiranju s tom firmom – objasnio je Ljubić.

Napomenuo je da se time počinju u rujnu i nadaju se da će to uroditit plodom, a korist će biti dvostruka - djeca će znati koje zanimanje upisati i za to se pripremati, dok će Županija i škole moći kvalitetnije planirati upisne kvote prema interesu djece.

Rezultati su preuzeti sa stranice na www.upisi.hr

Objavljeno: 04.09.2019.