STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC Ravnatelj Špoljar: Manje interesa za kuhare, konobare i stolare, novo uvedeno zanimanje pediker popunjeno do zadnjeg mjesta

U Strukovnoj školi u Đurđevcu ostalo je 18 slobodnih mjesta za jesenski rok. Za pomoćnog kuhara i slastičara sedam mjesta, za kuhara pet mjesta, za konobara dva mjesta i za zanimanje stolar četiri mjesta.

- Zahvaljujući dobroj suradnji sa Županijom kao osnivačem, projektu kojeg provodimo pod vodstvom Obrtničke komore Koprivničko križevačke zajedno sa Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom Ivan Seljanec iz Križevaca, suradnjom s gospodarstvom, te angažmanom svih djelatnika škole na projektima i drugim aktivnostima, Strukovna škola Đurđevac nastoji biti što atraktivnija za upis u zanimanja koja nudi. Gotovo sva zanimanja u Strukovnoj školi Đurđevac su deficitarna i potrebna gospodarstvu. Nešto manji interes iskazan je za zanimanja kuhar, konobar i stolar, te je u njima ostalo nešto slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Za sva druga zanimanja bilo je prekobrojnih - kazao je Darko Špoljar, ravnatelj. 

Prema njegovim riječima, najveći interes iskazan je za zanimanja tehničar za računalstvo, vozač motornog vozila, CNC operater, tehničar za mehatroniku, kao i za zanimanja frizer i kozmetičar.

-Uspjeli smo popuniti i novo uvedeno zanimanje pediker. Po jedan učenik nakon ostvarenja prava upisa u zanimanjima elektroničar mehaničar i CNC operater odustali su od upisa, tako da se i u ta dva zanimanja pojavilo po jedno upisno mjesto za jesenski rok. Zadovoljni smo i brojem bodova koje su ostvarili upisani učenici, te očekujemo da ćemo im kroz nastavu, projekte koje smo dobili i koje ćemo pripremiti i prijaviti tijekom njihovog školovanja omogućiti kvalitetno stjecanja znanja i vještina, te ih u suradnji s gospodarstvenicima i visokoškolskim ustanovama kvalitetno pripremiti za posao ili za studij - zaključuje ravnatelj Špoljar. 

Objavljeno: 01.08.2019.