UPISI U SREDNJU ŠKOLU Evo za koja strukovna zanimanja podravsko-prigorskih škola je još ostalo mjesta

Sukladno Odluci o upisima u srednju školu za 2019./2020. godinu, objavljen je okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

Promatrajući podatke za Koprivničko-križevačku županiju, točnije za škole strukovnih zanimanja, ostalo je ukupno 86 slobodnih mjesta za upis i to u Srednju školu u Koprivnici, Srednju školu u Križevcima, Srednju gospodarsku školu u Križevcima, Strukovnu školu u Đurđevcu te Obrtničku školu u Koprivnici.

U Obrtničkoj školi u Koprivnici ostalo je slobodnih 15 mjesta. Točnije, dva mjesta za smjer konobar, tri mjesta za smjer vodoinstalater. Također, mjesta ima i za zanimanje plinoinstalater i to tri. Nisu upisani ni mesari, ima jedno slobodno mjesto. Osim toga, ostala su dva mjesta za zanimanje pomoćni cvjećar, jedno mjesto za pomoćnog soboslikara i ličilaca, tri mjesta za pekara i jedno mjesto za smjer stolar. 

U Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima ostalo je sloboddnih čak 35 mjesta. Najviše, već uobičajeno, za zanimanje mljekar odnosno 18 slobodnih mjesta. Šest mjesta ostalo je za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik, osam za smjer poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut. I tri mjesta ostala su za smjer mehaničar poljoprivredne mehanizacije.

Situacija je malo bolja u Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima. Tu je ostalo 15 slobodnih mjesta. Točnije, jedno za zanimanje zidar i po sedam za zanimanja tesar i keramičar-oblagač. 

S jako dobrim rezultatima može se pohvaliti Srednja škola u Koprivnici gdje je ostalo samo jedno slobodno mjesto i to za zanimanje prodavač.

U Strukovnoj školi u Đurđevcu ostalo je 18 slobodnih mjesta za jesenski rok. Za pomoćnog kuhara i slastičara sedam mjesta, za kuhara pet mjesta, za konobara dva mjesta i za zanimanje stolar četiri mjesta.

- Djelomično sam zadovoljan s obzirom na to da ima zanimanja gdje nije upisan niti jedan učenik. To su zanimanja armirač, vrtlar i voćar/vinogradar. Ostaje jesenski rok, vidjet ćemo kako će biti. Županija planira krenuti s predstipendiranjem učenika osmih razreda, u suradnji s tvrtkama iz podravsko-prigorskog kraja kako bismo učenike osih razreda animirali i potaknuli da upusuju strukovnu školu i tražena zanimanja - kazao je dožupan Ratimir Ljubić.

Rezultati su preuzeti sa stranice na www.upisi.hr

Objavljeno: 22.07.2019.