SREDNJA GOSPODARSKA ŠKOLA KRIŽEVCI Ravnatelj Svoboda: Posebnost su naš govedarski i mljekarski praktikum jedini praktikumi takve vrste u poljoprivrednim školama u državi

Poštovani učenici i roditelji,

Kao ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci obraćam Vam se s nekoliko rečenica o našoj školi.

Srednja gospodarska škola Križevci najstarija je poljoprivredna škola u Republici Hrvatskoj. Već više od stoljeća i pol, gotovo 160 godina obrazujemo mlade ljude za poljoprivredna zanimanja.

I slijedeće školske godine 2019./2020. u 1. razred upisujemo učenike u slijedećim obrazovnim profilima :

U četverogodišnjem trajanju :

Agrotehničar

Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut

Veterinarski tehničar

U trogodišnjem trajanju :

Mehaničar poljoprivredne mehanizacije

Poljoprivredni gospodarstvenik

Mljekar

Vrtlar

Voćar-vinogradar-vinar

Zašto se upisati u Srednju gospodarsku školu Križevci ?

Osim teoretske nastave iz općeobrazovnih i stručnih predmeta škola ima i sve praktikumima koji su opremljeni za stjecanje znanja i vještine kroz praktičnu nastavuza sva poljoprivredna zanimanja za koja ćete se školovati.

Posebnost su naš govedarski i mljekarski praktikum jedini praktikumi takve vrste u poljoprivrednim školama u Republici Hrvatskoj. U njima ćete steći potrebna znanja i vještine ako će vaš budući životni poziv  biti stočarstvo ili mljekarstvo i prerada mlijeka.

Ako vaš budući životni poziv pak bude ratarstvo, voćarstvo, vrtlarstvo ili vinogradarstvo i tom djelu škola ima praktikume u kojima ćete stjecati dragocjena znanja i vještine ( ratarske površine, voćnjak, vinograd, vrt, plastenik za hidroponski uzgoj i uzgoj presadnica ).

Za rad u svim praktikumima škola koristi vlastitu poljoprivrednu mehanizaciju.

Učenici tijekom školovanja prema osobnim sklonostima mogu aktivno sudjelovati  i u raznim izvannastavnim aktivnostima:  od sudjelovanja na raznim manifestacijama i sajmovima, natjecanjima iz područja struke ali i iz općeobrazovnih predmeta, sportskim natjecanjima, projektima EU, natjecanjima mladih orača i sl.

Prije vaše konačne odluke za upis u 1. razred dođite do naše škole. Nazovite nas ili pošaljite e-poštu i najavite nam dolazak.  Rado ćemo Vas primiti, provesti kroz školu i praktikume, upoznati vas sa organizacijom rada škole i uvjetima za obrazovanje u poljoprivredi !

Očekujemo vas!

Srdačan pozdrav !

Ravnatelj

Toni Svoboda, prof.

Objavljeno: 27.06.2019.