STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC Ravnatelj Špoljar: Kroz suradnju sa srodnim fakultetima i visokim učilištima nastojimo kvalitetno pripremiti učenike za studiranje

Poštovani budući učenici, roditelji budućih učenika!

Strukovna škola Đurđevac kao što sigurno već znate u prvi razred školske godine 2019./2020. upisuje učenike u trogodišnjim i četverogodišnjim zanimanjima. Većina zanimanja koja možete upisati u Strukovnoj školi u Đurđevcu su takva da nakon završetka nećete dugo čekati na posao. U trogodišnjem trajanju možete upisati zanimanja kao što su automehatroničar/ka, elektroničar/ka mehaničar/ka, stolar/ica, ili u području strojarstva, zanimanja strojobravar/ica, CNC operater/ka ili instalater/ka grijanja i klimatizacije. U Strukovnoj školi u Đurđevcu možete izučiti za zanimanje frizer/ka, kozmetičar/ka ili pediker/ka. Možete postati vozač/ica teretnog motornog vozila ili se nakon školovanja baviti ugostiteljstvom kroz zanimanja kuhar/ica i konobar/ica.

Učenici koji imaju određene poteškoće mogu upisati zanimanje pomoćni/na kuhar/ica i slastičar/ka, te u tom zanimanju naći svoj posao i egzistenciju.

Naravno, ukoliko želite studirati, nakon završetka četverogodišnjeg školovanja za zanimanja  tehničar/ka za mehatroniku, tehničar/ka za računalstvo ili ekonomist/ica i polaganja ispita Državne mature možete upisati i fakultet.

Kroz suradnju sa srodnim fakultetima i visokim učilištima nastojimo kvalitetno pripremiti učenike za studiranje.

Suradnjom s gospodarstvom, te zajedničkom nabavom opreme i osmišljavanjem dodatnih osposobljavanja kroz mobilnosti učenika i nastavnika pripremamo učenike za rad u zanimanju koje odaberu.

Učenici, roditelji i Škola čine važan trokut u stjecanju znanja i vještina učenika kroz srednjoškolsko obrazovanje. Stjecanje znanja i vještina kroz zadane programe srednjoškolskog obrazovanja timski je posao i važan je angažman svakog od partnera.

Nakon završetka srednje škole vrijedimo onoliko koliko znamo i s kojim vještinama raspolažemo.  Sretni smo kad naši učenici pokazuju interes za zanimanje koje su upisali i u tome ih podržavamo kroz dodatne aktivnosti koje provodimo u svim zanimanjima s ciljem dodavanja dodatne vrijednosti.

Dobro došli ste u Strukovnu školu Đurđevac!

 

Darko Špoljar, dipl. ing., ravnatelj Strukovne škole Đurđevac

 

Objavljeno: 26.06.2019.