OBRTNIČKA ŠKOLA KOPRIVNICA Ravnatelj Martić: Škola uvodi novo četverogodišnje zanimanje, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom

Dragi budući srednjoškolci,

izuzetno mi je drago što vam se mogu obratiti kao ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica te vam na ovaj način predstaviti našu školu.

S obzirom na to da se nalazite pred važnom životnom odlukom o upisu u srednju školu, prikazom rada, uspjeha i postignuća učenika i nastavnika Obrtničke škole Koprivnica nadam se da ću vam u tome pomoći.

Obrtnička škola Koprivnica ove je godine proslavila 133 godine svoga postojanja tijekom kojih su svoj zanat usavršili mnogi priznati obrtnici ovoga kraja.

Školske godine 2018./2019. našu je školu pohađalo 600 učenika za 26 zanimanja iz područja elektrotehnike, računalstva, strojarstva, prehrane, ugostiteljstva, stolarstva, građevine i ekonomije. Dvije trećine čine trogodišnja strukovna, dok su ostatak četverogodišnja tehnička zanimanja. Od sljedeće školske godine Škola uvodi novo četverogodišnje zanimanje – tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom. Uz standardne programe, Škola organizira nastavu i za učenike s teškoćama u razvoju u pomoćnim trogodišnjim zanimanjima.

Važno je naglasiti da su sva zanimanja koja se mogu odabrati u našoj školi potrebna na tržištu rada te da velike tvrtke i poduzeća učenicima redovito nude stipendije (između ostalih, od sljedeće školske godine iINA d. d.).

Potvrda da je naša škola uspješna u svom radu su odlični rezultati učenika i njihovih učenika na državnim smotrama i natjecanjima u struci te sudjelovanje u raznim aktivnostima lokalne zajednice.

Škola je 2018. godine proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računalstva, čime će dodatno doprinijeti kvaliteti svoga rada (dogradnjom školske zgrade, opremanjem praktikuma i učionica te ulaganjem u učenička i nastavnička znanja i vještine).

Ove je godine Škola proslavila i 10. obljetnicu provođenja projekata mobilnosti, što je čini jedinstvenom u našoj županiji.Projektima mobilnosti učenika i nastavnika omogućujemo višetjedno stručno usavršavanje u inozemstvu, a uspješnost u tom polju Školi je priznata i na europskoj razini dodjelom Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Svojim sudjelovanjem u Interreg projektima prekogranične suradnje, drugim IPA projektima te projektima Europskog socijalnog fonda Škola se suvremeno opremila za kvalitetnije obrazovanje.

U Školi djeluje Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ koja učenicima slabijeg imovinskog stanja pruža pomoću podmirenju raznih troškova (prijevoza, hrane, izleta, kupnji udžbenika i dr.), za što je Škola 2014. g. dobila nagradu „Ponos Hrvatske“.

Žele li dodatno razvijati svoje interese i sposobnosti, učenici naše škole mogu se učlaniti i u Učeničku zadrugu „Zlatne ruke“ koja uključuje stolarsku, cvjećarsku, kuharsko-konobarsku i soboslikarsku sekciju.

Više podataka o zanimanjima, aktivnostima i novostima u Školi možete pronaći na mrežnim i Facebook stranicama Obrtničke škole Koprivnica.

Na kraju s ponosom mogu reći da kvalitetnim poučavanjem i podrškom nastavnika i stručnih suradnika Škola učenicima omogućuje izvrsno okruženje za rad te ostvarenje svih njihovih mogućnosti i potreba.

Dragi učenici, nadam se da sam vam ovimkratkim prikazomaktivnosti, rada i uspješnosti Obrtničke škole Koprivnica olakšao važnu odluku o upisu u srednju školu.

Svakako vam želim uspješne i sretne srednjoškolske dane!

S poštovanjem,

ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica

Zlatko Martić, dipl. ing.

Objavljeno: 24.06.2019.