[FOTO] ''Silver Rooster'' spreman je za Soelu 2019, vrijedna ekipa iz Strukovne škole Đurđevac putuje u Sisak na veliku utrku solarnih automobila

SILVER ROOSTER je spreman za Sisak i #SOELU2019. Podsjetimo, riječ je o solarnom automobilu koji su izradili učenici Strukovne škole Đurđevacprvih, drugih i trećih razreda , zanimanja CNC operateri, automehaničari i automehatroničari pod vodstvom nastavnika Mladena Paraga. Nazvali su ga  "SILVER ROOSTER (SREBRNI PIJETAO)".

-Sve je spremno, došli su ga pogledati Koprivničko-Križevački dožupan Ratimir Ljubić, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i drugi gosti. Svi su bili iznenađeni i oduševljeni njegovom brzinom i jednostavnošću. Dožupan je osobno isprobao naš solarni automobil i poželio sreću našoj ekipi na trci u Sisku - kazao nam je Željko Brček, nastavnik stručne grupe predmeta u Strukovnoj školi Đurđevac.

Strukovna škola Đurđevac priprema se za SOELA 2019.  – utrku solarnih automobila.

Riječ je o sedmoj po redu utrci za koju se prijavilo čak 27 ekipa srednjih škola i jedna s fakulteta elektornike u Osijeku. Ovaj izazov odlučila je prihvatiti i spomenuta đurđevačka škola tako da je izrada solarnog vozila u punom zamahu s obzirom na to da će se natjecanje održavati od 6. do 8. lipnja u Sisku.

Ekipi želimo puno sreće i uspjeha! 

Objavljeno: 06.06.2019.