STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC [FOTO] Učenici zanimanja CNC operateri, automehaničari i automehatroničari izrađuju solarni automobil i pripremaju se za utrku u Sisku

Strukovna škola Đurđevac priprema se za SOELA 2019.  – utrku solarnih automobila.

Riječ je o sedmoj po redu utrci za koju se prijavilo čak 27 ekipa srednjih škola i jedna s fakulteta elektornike u Osijeku. Ovaj izazov odlučila je prihvatiti i spomenuta đurđevačka škola tako da je izrada solarnog vozila u punom zamahu s obzirom na to da će se natjecanje održavati od 6. do 8. lipnja u Sisku.

- Učenici Strukovne škole Đurđevac koji sudjeluju u izradu su učenici prvih, drugih i trećih razreda , zanimanja CNC operateri, automehaničari i automehatroničari pod vodstvom nastavnika Mladena Parag – kazao nam je Željko Brček, nastavnik stručne grupe predmeta u Strukovnoj školi Đurđevac.

Sve elemente ovjesa kotača izradili su sami učenici u školskoj radionici strojne obrade. To su Tomislav Čižmešija, Dominik Lovrak, Luka Bratanović, Antun Čorba i Zdravko Čorba.

- Vozilo se izrađuje na temelju uputa koja smo dobili od Tehničke škole Sisak koja je organizator SOELE već 6 godina i koja vrijede za sve sudionike utrke i izložbe – ističe nastavnik Brček.

Aktivnosti oko izrade solarnog automobila i druge aktivnosti iz područja elektrotehnike i računalstva u Strukovnoj školi Đurđevac može se pratiti na Facebook stranici Aktiva elektrotehnike i računalstva https://www.facebook.com/Strukovna.skola.djurdjevac/

Vrijednoj ekipi želimo puno sreće i uspjeha na natjecanju.

Objavljeno: 14.05.2019.