[FOTO] DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE ŠKOLE KOPRIVNICA Osmašima i roditeljima predstavljena zanimanja koja škola nudi, ravnateljica Gregurić: Ponosni smo na učenike koji su danas uspješni poslovni ljudi, to govori o našoj kvaliteti

Srednja škola Koprivnica proslavila je veliki 60. rođendan. Po prvi put škola je organizirala, uz obilježavanje Dana škole, i Dane otvorenih vrata gdje su učenici prezentirali zanimanja koja škola upisuje i to učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima.

- Naši učenici danas su vrsni stručnjaci, znanstvenici, nastavnici, umjetnici, poslovni ljudi i na njih smo ponosni. Svi ti uspjesi govore da se u našoj školi radi kvalitetno. Posebni smo i po stručnom kadru kojim raspolažemo. Profesori zaista na inovativan način prenose svoja znanja na nove generacije učenika i rade na tome da ih osposobe kako bi bili konkurentni na tržištu rada – kazala je Manuela Gregurić, ravnateljica spomenute škole.

Škola nudi 12 zanimanja. Svake nove školske godine upisuje se 10 razrednih odjela s po 21 učenik. Zanimanja su ekonomist, komercijalist, upravni referent, prodavač, tehničar nutricionist, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar, tehničar opće njege te prehrambeni tehničari.

- Važno je naglasiti da se zanimanje prehrambeni tehničar provodi po novom kurikulumu koji je kvalitetno pripremljen. Tako da, učenici stječu vještine i umijeća da se iz školskih klupa vrlo lako mogu snaći na budućim radnim mjestima. Isto tako, od jeseni, učenici zanimanja prodavač će pohađati nastavu po dualnom modelu. Jako smo time zadovoljni jer su učenici prošli motivacijske razgovore i raspoređeni su kod poslodavaca gdje obavljaju stručnu praksu – istaknula je ravnateljica Gregurić.

Ivana Ožegović učenica je trećeg razreda zanimanja tehničar nutricionist.

- Ovo sam zanimanje upisala zato što volim kemiju. Danas smo zainteresiranima predstavili zdravu prehranu. Htjeli smo pokazati da ima namirnica koje su zdrave, primjerice kelj, a od kojeg se može napraviti zdravi čips. Imamo teoriju i praktični dio. Zadovoljna sam zaista s dobivenim znanjem, puno više nego što sam očekivala – kazala nam je I. Ožegović.

Nikola Kranjec učenik je petog razreda medicinske škole. Odlučio je upisati ovo zanimanje jer voli pomagati ljudima.

Planiram se po završetku razreda, što je uskoro, odmah i zaposliti. Super je to što imamo prilike teoriju isprobati u praksi i to prvo u kabinetu koji ima razna medicinska pomagala pa dok usavršimo tako krećemo u bolnicu na praksu. Nisam požalio ni trenutka što sam upisao ovo zanimanje, škola je stvarno super – pozitivan je N. Kranjec.

Objavljeno: 10.05.2019.