PROJEKT ŽELIM BITI MAJSTOR U koprivničkoj Obrtničkoj školi održana promocija strukovnih zanimanja Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Obrtničke škole Koprivnica održana je prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja srednjih strukovnih škola Koprivničko-križevačke županije, a ujedno i Dan otvorenih vrata koprivničke Obrtničke škole.

Točnije, Strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola Ivan Seljanec Križevci sudjelovali su u zajedničkoj prezentaciji deficitarnih obrtničkih zanimanja u sklopu projekta pod nazivom Želim biti majstor  koji provode Obrtnička škola i partneri Obrtničko učilište Pouka i PORA.

- Ovo je zbilja kvalitetan i dobar projekt i želja nam je što više promovirati strukovna zanimanja da učenici i njihovi roditelji saznaju što zanimanja nose, gdje se mogu zaposliti, koja su primanja u tim zanimanjima. Današnji Dan otvorenih vrata Obrtničke škole i predstavljanje zanimanja je na pragu toga i nadamo se da će učenici osnovnih škola dobiti određena saznanja i na kraju se upisati u obrtnička zanimanja – istaknuo je Ratimir Ljubić dožupan.

-Taj projekt nam služi za promociju deficitarnih zanimanja s naglaskom na obrtnička zanimanja za koja znamo da su kronično deficitarna, odnosno da naše gospodarstvo nema dovoljno nikakve radne snage, a posebno nema dovoljno kvalificirane radne snage - kazao je tajnik Obrtničke komore Božo Barać.

Svrha projekta je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna zanimanja i doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju, a učenici i nastavnici svih strukovnih škola prezentirali su deficitarna zanimanja. Osim prezentacije zanimanja, svi zainteresirani mogli su dobiti informacije o načinima i uvjetima upisa u pojedina zanimanja, njihovim prednostima te mogućnostima kasnijeg zapošljavanja i trajnog usavršavanja.

- Obrtnička škola Koprivnica u svojoj upisnoj politici upisuje u osnovi sva deficitarna zanimanja koja su na tržištu. Predstavljamo sva zanimanja s posebnim jednim osvrtom na zanimanja iz turizma i ugostiteljstva te sektora strojarstva. Naš veliki problem je nedostatak prostora, ali na sreću imamo vrsne učitelje, profesore i mentore tako da uz veliki trud i zalaganje s našim učenicima postižu izuzetne rezultate - dodao je ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić.

Prezentacija je organizirana u sklopu projekta pod nazivom Želim biti majstor,a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Objavljeno: 05.04.2019.