Učenici iz Strukovne škole Đurđevac, zanimanja tehničar za mehatroniku i CNC obavili stručnu praksu u slovenskom Velenju

U sklopu Erasmus+ projekta  pod nazivom Skills in IT and Mechatronics Practical Learning 12 učenika zanimanja tehničar za mehatroniku i CNC operater iz Strukovne škole u Đurđevcu sudjelovalo je na stručnoj praksi u slovenskom Velenju.

U sklopu trotjedne mobilnosti u Šolskom centru Velenje, učenici zanimanja tehničar za mehatroniku ovladali su automatiziranim industrijskim sustavima, programiranjem industrijskih robota, primjenom senzorike i mikroupravljača u industrijskim procesima te pametnim instalacijama i elektromotornim pogonima. CNC operateri su u specijaliziranim praktikumima Medpodjetniškog izobraževalnog centra u Velenju nadogradili svoja praktična znanja i vještine iz područja programiranja, upravljanja i održavanja CNC strojeva, plazma i laserskih rezača te se upoznali i s tehnologijom 3D ispisa.

Za učenike su organizirane kulturološke i slobodne aktivnosti – izlet u Ljubljanu i Celje, posjet rudniku u Velenju, planinarenje na Paški Kozjak te posjet muzejima i ostalim znamenitostima Velenja.

S učenicima su u pratnji bili nastavnici Slavko Majstorović, Dejan Rakijašić i Lovorka Kučinić.

 

Objavljeno: 04.04.2019.