Križevački slastičari iz Srednje škole 'Ivan Seljanec' nižu uspjeh za uspjehom, na natjecanju Interslast osvojili srebrnu i tri brončane medalje

Učenice trećeg razreda iz Srednje škole 'Ivan Seljanec' iz Križevaca, Nikolina Forjan i Antonija Šatvar, te njihovi nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek u suradnji s Anom Novosel iz slastičarskog obrta BoAna, sudjelovanjem na ovogodišnjem Interslast natjecanju u Termama Tuhelj osvojili su srebrnu i tri brončane medalje.

Predstavnici ove križevačke škole sudjelovali su u kategoriji pripreme savijača za seniore i juniore.

Nastavnik mentor Mišel Doskočil u kategoriji štrukla sa sirom te štrukla sa prigorskim tartufom, nastavnik Boro Petrek u kategoriji savijače sa šumskim voćem i rođendanske torte, te učenica Antonija Šatvar u kategoriji savijače s orašatim plodovima i Nikolina Forjan u kategoriji savijače s voćem. Učenice su također sudjelovale i u kategoriji „artslast“ juniori u pripremi rođendanske torte.

Križevački predstavnici surađivali su s Anom Novosel, slastičarkom iz Vrbovečke Dubrave, koja se natjecala u kategoriji samostalne slastičarke u pripremi torte s temom rođendan.

Svi su ostvarili izvrsne rezultate i u Križevce donijeli četiri  medalje. Mišel Doskočil osvojio je srebro i broncu u konkurenciji seniora za pripremu štrukla sa sirom i štrukla sa prigorskim tartufom, Boro Petrek osvojio je brončani Interslast u konkurenciji seniora za rođendansku tortu prema žiriju redakcije ROBINSON, a Antonija Šatvar dobitnica  je brončanog Štufesta  u konkurenciji juniora u kategoriji orašastih savijača prema žiriju profesionalnih slastičara. Čestitamo našim učenicama i nastavnicima na postignutom uspjehu.

Osim natjecateljskog dijela, kongres je obuhvatio i edukativne radionice i predavanja na kojima su se sudionici educirali o novim dosezima u slastičarstvu u domovini i inozemstvu.

 

Objavljeno: 04.04.2019.