Učenici čak devet strukovnih zanimanja iz koprivničke Obrtničke škole usavršavali svoja znanja u Pragu

Učenici trećeg razreda, točnije njih 17 iz Obrtničke škole u  Koprivnici bili su na trotjednoj stručne prakse u Pragu. Bilo je to u sklopu desetog projekta mobilnosti EUjedinjeni u Obrtničkoj.

Bili su to učenici iz devet trogodišnjih zanimanja - elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, ličilac-soboslikar i stolar boravili su u Pragu u pratnji dva nastavnika.

Praksu su odrađivali u partnerskoj ustanovi pod nazivom Akademie remesel Praha (Stredni skola technicka. Imali su prilike i posjetili razna poduzeća gdje su se upoznali s novostima iz struke. Osim toga, bila je to prilika za vidjet mnoge znamenitosti Praga i okolice kao što su Kutná Hora, Česky Krumlov, Plzeň, Karlštejn.

Također, u sklopu navedenog projekta je i 18 učenika četverogodišnjih zanimanja 3. i  4. razreda Obrtničke škole Koprivnica i to zanimanja elektrotehničar ili tehničar za računalstvo, obavljali su praksu u partnerskoj ustanovi Šolski center Postojna.

Učili su o dronovima, 3D modeliranju, programiranju i elektro-računalnim sadržajima te posjetili Hrastovljansku utvrdu, Muzej Kras u Postojni, Postojnsku jamu, grad Piran, Kopar, Bled, Ljubljanu, vojni muzej Pivka i Cerkniška jezera.

Obrtnička škola Koprivnica će ovaj i ostale projekte mobilnosti te sveukupni rad Škole prezentirati 9. svibnja kada će na središnjem koprivničkom gradskom trgu obilježiti Dan škole i desetu godišnjicu provođenja projekata mobilnosti zanimljivim interaktivnim aktivnostima za sve posjetitelje.

 

Objavljeno: 04.04.2019.